ОСТАННІ НОВИНИ

Премію "Будяк року" отримав "регіонал" Грицак

|

Депутат від Партії регіонів Василь Грицак став переможцем цьогорічної антипремії найбільших порушників прав людини – “Будяк року-2012”, отримавши золотий будяк. Про це під час прес-конференції повідомила голова Уентру інформації про права дюдини Тетяна Печончик, передає кореспондент УНН.

В.Грицак отримав антипремію у номінації “За найбрутальніше порушення права на приватність” та “За найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини”.

Цією ініціативою, за словами Т.Печончик став ініційований В.Грицаком законопроект “Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”, який 29 листопада підписав Президент.

“Небезпека цього закону на думку жюрі в тому, що він створює нову мегабазу даних під назвою “Єдиний державний демографічний реєстр, куди будуть вноситись всі відомості про кожну особу, про її родину, відцифрований зразок підпису, обличчя особи. Це є наступом на приватність і на особисте життя, оскільки будь-який чиновник зможе отримати доступ до інформації про персональнф данні кожного громадянина України. По-друге, немає гарантії до кого ще може потрапити ця база данних”,- сказала Т.Печончик.

Вона також нагадала, що В.Грицак є лауреатом антипремії вже вдруге. Вперше він отримав будяк у 2007 році.

Також лауреатами цієї антипремії стали президент України Віктор Янукович, голова Верховної Ради Володимир Литвин, НБУ та ЦВК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *