ОСТАННІ НОВИНИ

Повноважень місцевого самоврядування стає все менше – Садовий

|

На сьогодні місцеві органи місцевого самоврядування мають недостатню кількість повноважень. Таку думку висловив під час сьогоднішнього урочистого засідання з нагоди Дня місцевого самоврядування міський голова Львова Андрій Садовий.

«Вже традиційно ми розказуємо про значення органів місцевого самоврядування, про наявні проблеми та недостатню кількість повноважень. І так кожен рік. Але є одна така закономірність – таких повноважень стає все менше. Питання – чому? А чи ми використовуємо всю цю велику силу місцевого самоврядування, яку маємо на сьогодні? Чи ми тільки говоримо: проблеми, проблеми, проблеми…», – риторично запитав А.Садовий присутніх на засіданні.

Відтак, мер Львова згадав часи столітньої давнини, коли не було ні української незалежної держави, ні української влади, ні українських банків, але якою тоді сильною була самоорганізація українців.

«Ми святкуємо 100-літній ювілей лікарського товариства, Пласту. А тоді не було якихось циркулярів, законодавчої нормативи, а було велике внутрішнє покликання – дбати один про одного. Українець має допомоги українцю. Ми маємо незалежну українську державу і за цю державу наші діди-прадіди віддавали своє життя. Ми сьогодні тут, ми представники влади, а чи ми в повній мірі відчуваємо ту владу? Я хотів би, щоб ми думали про ці речі», – казав А.Садовий.  

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *