ОСТАННІ НОВИНИ

"Барком" допоміг перевезти понад 15 тисяч книжок для сільських бібліотек

|

Книжки, зібрані в межах благодійної акції «Українські книжки – сільським бібліотекам», перевезли до центрального пункту збору – львівського Палацу мистецтв. Впродовж двох днів волонтери акції об’їхали кілька десятків навчальних закладів, бібліотек та установ, які займалися попереднім збором літератури. Дві машини – від Форуму видавців та від ТМ «Родинна ковбаска» перевезли більше 15 тисяч книг. Організатори благодійної акції подякували меценатові, засновнику ТзОВ «Барком» (ТМ “Родинна ковбаска”) Олегові Барану за підтримку, адже керівництво компанії єдине відгукнулось на прохання допомогти та надало транспорт для перевезення книжок, інформує прес-служба ТзОВ «Барком».

«Книги – різноманітні. Це художня, науково-популярна, публіцистична література. Наприклад, нам принесли ціле зібрання творів Джека Лондона. Дуже багато історичної літератури. Та й книги – у досить хорошому стані. У нас їх було кілька сотень», – розповіли партнери акції з пункту збору, що знаходився у «Музеї ідей».

Як наголосила координатор акції Мар’яна Кіра, станом на 6 грудня загальна кількість зібраних по всій області книг для сільських бібліотек становить близько 27 тисяч примірників.

«Ми приємно вражені, адже планували зібрати 25 тисяч. Тим паче, що ще зовсім недавно у нас було зібрано лише 7 тисяч книг. Дякуємо львів’янам та нашим новим партнерам, які так активно підтримали нашу акцію. Загалом книжок буде ще більше, адже їх продовжують приносити!», – наголосила Мар’яна Кіра.

За її словами, тепер на літературу чекає сортування  та пакування. А  наприкінці наступного тижня книги  почнуть розвозити в сільські бібліотеки області.

«Це дуже добре, що у нас є такі ініціативні організації як «Форум видавців», які проводять настільки потрібні благодійні проекти. Так, на жаль, часто-густо в українських селах навіть бібліотек немає. Що вже говорити про наповнення існуючих. Там більшість літератури ще з радянських часів. Зазвичай сільські люди позбавлені можливості читати: купити книжку самотужки – може далеко не кожен, а взяти у бібліотеці просто нічого. Направду тут є над чим працювати. Потугою одних громадських організацій не обійтись. Маю надію Верховна Рада нового скликання таки зверне увагу на «літературну» проблему наших сіл», – наголосив меценат Олег Баран.

Нагадаємо. З 1 жовтня по 1 грудня на Львівщині тривала благодійна акція «Українські книжки – сільським бібліотекам». Впродовж цього часу громадська організація «Форум видавців» та Львівська обласна бібліотека для дітей за допомогою партнерів та благодійників збирали книги для сільських бібліотек Львівської області. Ті, хто не встиг до 1 грудня принести книжки у пункти збору, ще можете долучитись до акції. До 10 грудня книжки прийматимуть у Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17), де відбувається їх збір та пакування.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *