ОСТАННІ НОВИНИ

До Конго вирушили 157 миротворців-вертолітників

|

Сьогодні, 30 листопада, з летовища Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького о восьмій годині ранку злетів літак із українськими миротворцями на борту і взяв курс на Демократичну Республіку Конго. Про це повідомляє Західний регіональний медіа-центр Міноборони.

Цього разу до африканської країни вирушили 157 військовослужбовців на чолі із досвідченим командиром, військовим льотчиком-снайпером, полковником Володимиром Пастуховим. За його плечима Афганістан та участь у багатьох миротворчих місіях, зокрема у Югославії, Сьєрра-Леоне та Ліберії.

У мітингу з нагоди урочистих проводів українських  миротворців взяли участь перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб, командир 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Ігор Колесник, керуючий справами Самбірської районної державної адміністрації Михайло Павлючик, голова Ново-Калинівської міської ради Богдан Юзв’як, настоятель Храму Святого рівноапостольного князя Володимира міста Новий Калинів отець Ярослав та бренд-менеджер та ведуча програми радіо ФМ «Галичина» Галина Батюсь.

“Ви кращі військовослужбовці Збройних Сил України, які відібрані для виконання дуже серйозної місії під прапором Організації об’єднаних націй”, — звернувся до миротворців перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб. — “Ваша місія — допомагати народу Конго виборювати незалежність, утримувати там мир та злагоду. Військова рада Командування Сухопутних військ переконана, що всі ви з гідністю та честю виконаєте свій громадянський і військовий обов’язок та здоровими і неушкодженими повернетесь на Батьківщину”.

На завершення урочистостей особовий склад 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України пройшов урочистим маршем.

Окремо слід відзначити, що на вимогу ООН до складу вертолітного загону був включений  священик. Цього разу із миротворцями вирушив отець Віктор підполковник запасу, колишній військовий льотчик, який вестиме душпастирську роботу в українському миротворчому контингенті.

Головний штаб Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго (МООНСДРК) розташований у столиці країни м. Кіншаса. Військові контингенти Місії дислоковані на території усіх провінцій Конго.

 

Фото: Регіональний медіа-центр Міноборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *