ОСТАННІ НОВИНИ

Рішення щодо скандального матчу «Металіста» і «Карпат» знову перенесли

|

Лозаннський суд знову переніс винесення вердикту у справі про нібито договірний матч між «Металістом» і «Карпатами».

Як повідомляє «Терикон»  з посиланням на телеканал «Футбол» , суд оголосить своє рішення тільки 27 лютого 2013 року.

«Терміни, що встановлюються КАС, для винесення рішень служать лише приблизними орієнтиром. Швидкість ухвалення рішення залежить виключно від підготовки його тексту трьома арбітрами, які слухають справу. Враховуючи те, що ця справа – одна з найбільших за обсягом у практиці КАС, термін ухвалення рішення закономірний», – прокоментував ситуацію представник ФК «Металіст» у Спортивному арбітражному суді в Лозанні Маркіян Ключковський.

Нагадаємо, що, винесення вердикту суддів переносилося вже кілька разів, а останньою датою було 14 грудня 2012 року.

Скандал навколо матчу, який відбувся в квітні 2008 року, розгорівся взимку 2010 року. ФФУ отримала запис розмови колишнього захисника львів’ян Сергія Лащенкова з почесним президентом клубу Петром Димінським. У розмові йдеться про те, що гравці «Карпат» за програш (0:4) нібито отримали 110 тисяч доларів. При цьому ймовірний підкуп здійснював представник «Металіста».

У серпні того ж року КДК ФФУ та апеляційний комітет визнали матч договірним і покарали клуби зняттям по 9 очок, штрафом у 25 тисяч доларів кожному і дискваліфікацією причетних до скандалу осіб. Крім того, харківський клуб має бути позбавлений бронзових нагород, завойованих у сезоні 2007/08.

Восени «Металіст» звернувся до спортивного арбітражного суду в Лозанні з апеляційною скаргою. Слухання у справі почалося в лютому цього року, однак ухвалення рішення буде оголошено тільки тепер.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *