ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ зацікавилася переобладнаними маршрутками

|

Під час нещодавно проведених цільових профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті «Перевізник зима-2012» поряд з іншими порушеннями було виявлено 528 автобусів з додатково встановленими місцями для сидіння пасажирів. Про це інформує прес-служба ДАІ України.
Аналіз скоєння дорожньо-транспортних пригод свідчить, що більшість ДТП за участю пасажирських транспортних засобів, які переобладнанні з недотриманням правил і стандартів, мають тяжкі наслідки, адже у таких автобусах, як правило, порушені більшість вимог технічних норм експлуатації.
Для профілактики подібних випадків із 27 листопада до 17 грудня Державтоінспекція проводить комплекс профілактичних заходів, спрямованих на виявлення пасажирських або вантажопасажирських транспортних засобів, переобладнаних з порушенням законодавства України. До водіїв таких транспортних засобів будуть застосовані заходи адміністративного впливу.
Згідно з адміністративним кодексом України експлуатація незаконно переобладнаних транспортних засобів тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340-425 гривень. Водієві ж такого транспортного засобу, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, доведеться сплатити 680-850 гривень.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *