ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські маршрутки можна буде побачити через комп’ютер або смартфон

|

Як розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Андрій Білоус, завдяки GPS рух львівських автобусів можна буде відстежувати в Google Maps або Yandex Картах. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Питання поінформованості пасажирів для нас зараз на першому місці. Були у нас попередні переговори з представниками Google Maps та Yandex Карти. Є певні напрацювання. Зокрема, коли навігація запрацює на усіх автобусах міста, ми її зможемо дати в публічний доступ. Тут потрібне лише погодження транспортних підприємств. Щоб будь-який мешканець на телефоні міг побачити цю інформацію. Такий приклад є у Житомирі – там кілька маршрутів працює у відкритому доступі», – розповів Андрій Білоус, заступник начальника управління транспорту та зв’язку.

Як уточнили в управлінні транспорту та зв’язку, є технічна можливість пересилання географічних координат кожного автобуса в режимі реального часу з сервера компанії, яка встановлює пристрої на автобусах, до провайдерів Google Maps та Yandex Карти.

«Будь-який користувач зможе зайти через комп’ютер або смартфон в Google Maps або Yandex Карти і побачити транспортні засоби, які курсують містом. На зупинці можна буде реально подивитись, які автобуси проїжджають саме на цій зупинці і де вони знаходяться», – додав Андрій Білоус.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *