ОСТАННІ НОВИНИ

Грошей на харчування школяриків немає?

|

У всіх відділах громадського харчування школярів звучить одна репліка – «харчування діток не проплачено ще з вересня». Теоретично, діти вже б мали носити канапки з дому, пише “Погляд”.

«Станом на 1 листопада нам заборгували 205 тисяч гривень ще за вересень. 16-го і 21-го листопада з цього боргу надійшло лише 70 тисяч, а за проплату жовтня чи листопада і мови немає», – розповіла «Погляду» Марія Дячишин, директор ПГХ “Школяр”. У цей же час у Личаківський відділ замість 300 тисяч, заборгованих за вересень, надійшло лише 22 тисячі, що в 13 разів менше, ніж необхідно, – повідомила „Погляду” Тетяна Гороховська, директор Личаківського відділу громадського харчування школярів.

Тим не менше, відділи громадського харчування намагаються забезпечувати школярів гарячими обідами, закуповувати овочі, фрукти, рибу, печінку. Постачальники, звісно, незадоволені, але розуміють, що діти у махінаціях казначейства не винні. „Раніше з фінансуванням складалось краще, а останні два роки школяр харчується за «милість Божу». Усі рахунки відділами подаються в управління освіти, а звідти – у казначейство, де вони лежать у шухлядах місяцями”, – додала Марія Дячишин.

Нагадаємо, шкільний обід школяра початкових класів коштує державі 3.80 грн.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *