ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський апеляційний адмінсуд від дня голосування розглянув понад 30 виборчих справ

|

Від дня голосування 28 жовтня і до 15 листопада Львівський апеляційний адміністративний суд розглянув понад 30 виборчих справ. Більшість з цих апеляційних скарг залишено без задоволення, а рішення судів першої інстанції без змін. Про це повідомили у прес-службі ЛААС.

Всього 6 постанов судів першої інстанції були скасовані. Більшість відмов у задоволенні апеляційних скарг, мотивовані, зокрема, тим, що сторони не надали  відповідних належних доказів порушення своїх прав, а також правильно оформлених актів про незаконні дії чи бездіяльність виборчкомів та ДВК.

Найактивніше судилися кандидати в депутати з Закарпаття – в одному виборчому окрузі, друге місце порівну розділили Львівщина у двох виборчих округах,  і  Волинь в одному окрузі.

Серед позовних вимог кандидатів були оскарження дій ОВК щодо визнання недійсними виборів на окремих дільницях, оскарження дій ДВК щодо недопущення довірених осіб кандидатів у нардепи на дільниці під час підрахунку голосів, відмова ДВК прийняти і зареєструвати акти про підкуп виборців, а також вимоги здійснити повторний підрахунок голосів, визнати вибори на окрузі такими, що не відбулися. Загалом за період виборчого процесу до ЛААС надійшло 98 апеляційних скарг.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *