ОСТАННІ НОВИНИ

Шоколад подорожчає відразу після різдвяних свят

|

Вперше за три сезони світовому ринку шоколадної продукції загрожує дефіцит. Проблеми можуть виникнути через скорочення поставок какао-бобів із західної Африки. Експерти в середньому очікують підвищення цін на 7,8% – до1665 фунтівстерлінгів за тонну в першому півріччі 2013 року, пише ТСН.

Компанії-виробники шоколаду і какао-порошку скоротили свої резерви, у той час як купівлі шоколаду стали рости на тлі посухи і, як наслідок, поганого врожаю в країнах, які є основними постачальниками какао на світові ринки. Так, президент Hackett Financial Advisors Inc., компанії, яка працює на ринку, Шон Хекетт прогнозує стрибок цін на 40% у першому півріччі 2013 року порівняно з нинішнім рівнем.

При цьому світове виробництво зменшиться на 2,9% – до 3,85 млн тонн, через низький врожай в Кот-д`Івуарі, Гані, Індонезії та Нігерії. На ці чотири країни припадає 74% світового виробництва какао-бобів. При цьому, згідно прогнозів, продажу шоколаду за обсягом збільшаться в світі до 2,2% у наступному році і до 2,3% – в 2014 році.

Як раніше повідомлялося, підвищення температури на планеті залишить людство без кави. На сьогодні найпопулярнішим сортом для приготування напою є Арабіка, який росте в горах Південного Судану і Ефіопії, повідомляє The Telegraph. Однак через кліматичні зміни 99% цих територій перестануть бути придатними для вирощування кави вже в 2080 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *