ОСТАННІ НОВИНИ

Костюк хоче негайного вирішення проблеми стічних вод

|

Питання занедбаного стану водопровідно-каналізаційного господарства потрібно вирішувати першочергово. Про це заявив під час апаратної наради голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк, передає прес-служба ЛОДА.

Як розповів начальник Головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ігор Цейтлін, місто Самбір досі користується технологічними рішеннями 60-70 років минулого століття. Зокрема, всі каналізаційні стоки скидають на спеціальні поля, де вони відстоюються, а опісля відбувається захоронення.

Проте, з його слів, найгірша ситуація у Турці, де через старі очисні споруди, що вийшли з ладу, стоки потрапляють у місцеву річку.

«Якщо раніше каналізаційні стоки із забруднюючих речовин містили лише мило, то сьогодні це маса хімічних сполук, які потрапляють у ріки та негативно впливають на екосистему. Питання Турки негайно потрібно виносити на рівень Міжнародної асоціації «Карпатський Єврорегіон». Адже ця проблема стосується не лише району, а цілої екосистеми Карпат», – зауважив М.Костюк.

Ігор Цейтлін розповів також, що Головне управління житлово-комунального господарства ОДА направило в Міністерство екології та природних ресурсів України відповідні документи щодо фінансування з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища чотирьох об’єктів із будівництва та реконструкції каналізаційних мереж в Мостиськах, Городку, та Жидачеві та трьох об’єктів із реконструкції очисних споруд в Пустомитах, Моршині та Радехові на загальну суму 21 634,35 тис. грн.

Окрім цього звернення також стосувалося природоохоронного заходу «Коригування проекту зовнішніх мереж господарсько-побутової міської каналізації та проект будівництва модульних каналізаційних очисних споруд продуктивністю до 500м3 в добу в м. Яворові, Львівської області» на загальну суму 1 100,0 тис. грн. та природоохоронного заходу «Реконструкція очисних споруд каналізації м. Турка Львівської області» вартістю 19 087,0 тис. грн.

Як повідомив Ігор Цейтлін, міністерство вже запланувало фінансування з держфонду природоохоронного заходу «Будівництво об’єкта «Побутова каналізація північної частини м. Жидачева Львівської області» на суму 1 468,855 тис. грн.

Фото: Львівський портал 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *