ОСТАННІ НОВИНИ

Канада розчарована виборами в Україні

|

Парламентські вибори в Україні 28 жовтня 2012 р. не відповідали демократичним стандартам. Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Канади Джона Берда і міністра з міжнародного співробітництва Джуліана Фантіно, опублікованій на сайті МЗС Канади.

“Канада стурбована відсутністю відкритості, прозорості та своєчасності, що було характерно для підрахунку голосів”, – говориться в заяві.

У МЗС підкреслили, що мала місце “серія порушень, яка була характерна для кампанії в цілому і підтверджує, що в Україні парламентські вибори не відповідають демократичним стандартам, яких громадяни України мають право очікувати”.

“Канада закликає виборчі органи і всіх партійних лідерів віддати належне мільйонам громадян України, які намагалися висловити свої демократичні права і бути почутими, незалежно від партії, яку вони обрали. Канада продовжить уважно стежити за розвитком подій в Україні і сподівається отримати остаточний звіт місії Канади і інших незалежних місій зі спостереження за виборами в найближчі тижні”, – відзначили в МЗС Канади.

Зазначимо, Канада направила близько 500 спостерігачів на парламентські вибори в Україні.

РБК-Україна

Фото: Львівський портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *