ОСТАННІ НОВИНИ

Українцеві потрібно збирати 2,5 тисячі років на найдорожчу квартиру в Києві

|

Попит на елітне житло протягом останніх п`яти років не падає і залишається на рівні 5% від загального числа проданих квартир у містах-мільйонниках, пише ТСН.
За інформацією тижневика “Кореспондент”, заможні українці, а ще частіше небідні росіяни, німці та британці готові викласти за апартаменти в Одесі, Києві і Ялті кілька мільйонів доларів. Найдорожча пропозиція чекає нового господаря в історичному центрі столиці. В обмін на 11,5 млн доларів будь-який охочий може стати володарем восьмикімнатного дворівневого пентхауса. Якщо простому громадянинові з середньоукраїнською зарплатнею в $ 475 почати збирати вже зараз, то купити цю квартиру він зможе приблизно до кінця 4412 року. Але за 2,5 тисячі років квартиру продадуть – такі пентхауси не залежуються.
Експерти говорять виданню, що сегмент ринку елітного житла не схильний до фінансових потрясінь. Попит на такі квартири впродовж останніх п`яти років тримається на рівні 5% від загального числа проданих квартир у великих містах.
Наприклад, у Києві за рік продають близько 1,2 тис. апартаментів такого класу. І це при тому, що основну діяльність цього ринку не видно, тому що продажі особливо дорогих метрів відбуваються у замкнутому колі багатих і знаменитих. Що стосується осіб, зацікавлених у купівлі “елітки” в Києві, то по-перше, це іноземці, друга категорія – нувориші, які заробили гроші завдяки якимось махінаціям, у тому числі і в політичній сфері. Остання група – бізнесмени, що інвестують в житло.
На порталі безкоштовних оголошень Slando розповідають, що зараз в Україні пропонують до продажу 2,5 тис. квартир вартістю понад $ 500 тис., і близько 700 апартаментів за ціною від мільйона доларів і вище. Видання відзначає, що висока вартість житла диктує свої правила ведення бізнесу.
Якщо у економсегменті ріелтор претендує на 5% від суми угоди, то в елітному варіанті все вирішують усні домовленості. Наприклад, якщо посередник продасть квартиру за $ 5 млн, то отримає в якості оплати за послуги $ 100 тис. – найчастіше не платить покупець, а саме продавець елітного житла. Видання резюмує, що в цілому, купівля-продаж супердорогих квартир – сірий закритий ринок. Люди з великими грошима не звикли платити високі податки: “Очевидно, що у таких покупців є гроші, але вони приховують свій високий дохід. Наприклад, зірки шоу-бізнесу намагаються не поширюватися про придбання навіть для свого піару”, – розповідає виданню експерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *