ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львівщини закликають відмовитись від миючих засобів з фосфатами

|

Основними кроками, які сьогодні спроможне зробити людство для свого виживання є розселення великих мегаполісів, а також повна відмова від користування в побуті хімічними засобами  та пластикової тари. Ці питання обговорили представники екологічних інстанцій  Львівщини та еконоватора з Росії. Про це інформує Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

«Держуправління зверталось до мешканців Львівщини поступово відмовлятись від миючих засобів, які містять фосфати. Адже такі свідомі кроки ще до вирішення цього питання на законодавчому рівні можуть посприяти поліпшення якості прісної води краю», – зазначив начальник Держуправління ОНПС в Львівській області Мирослав Хом’як.

Питання використання природних миючих засобів, за словами Мирослава Хом’яка, для мешканців Львівщини вже відійшло вже в минуле.

«Турбує нашу область і таке питання як ТПВ ( твердих побутових відходів), які здебільшого утворюються з пластикової тари, що не перегниває. Ми розуміємо, що кожен дозвіл на ліміти чи розміщення  ТПВ несе певну загрозу забруднення довкілля. Тому дуже важливо, аби таких дозволів не отримували ті підприємства, які свідомо своєю діяльністю перевищують допустимий рівень забруднення навколишнього середовища», – додав М. Хом’як.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *