ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Львівської митниці вилучили понад дві тонни чорносливу

|

 Учора працівники митного поста «Рава-Руська» Львівської митниці затримали три легкові автомобілі під керуванням громадян України, які повертались з приватних поїздок з Республіки Польщі. Для руху вони всі обрали смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Так, своїми діями заявили про те, що не везуть ніяких товарів, які обов’язково декларувати чи на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони або обмеження. Про це повідомили у прес-службі Львівської митниці.

Однак під час митного контролю цих транспортних засобів у митників виникли певні підозри. Тому автомобілі було переведено зі смуги спрощеного митного контролю на оглядовий майданчик, де під час поглибленого огляду в багажниках було виявлено понад дві тонни чорносливу в поліетиленових мішках по  10 кг без маркування.

Своїми діями ці громадяни порушили встановлений відповідно до Митного кодексу України порядок проходження митного контролю. Відповідно до Постанови КМУ № 434 від 21.05 2012 р., цей товар обмежений до переміщення через митний кордон України. Зокрема фізичним особам можна переміщувати продукти харчування для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:

– в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, у кількості не більше ніж одна упаковка, або загальною масою, яка не перевищує2 кілограмів, кожного найменування на одну особу;

– без упаковки – у кількості, що не перевищує 2 кілограмівкожного найменування на одну особу;

– без упаковки неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання, у кількості не більше ніж по одному найменуванню на одну особу.

За цим фактом, за ознаками ст. 471 Митного кодексу України, складено протокол про порушення митних правил. 2 170 кг чорносливу, вартість якого буде встановлено додатково, вилучено до рішення суду.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *