ОСТАННІ НОВИНИ

Сихівський суд арештував активи Березовського

|

 Сихівський районний суд Львова задовольнив запит про арешт нерухомого майна і активів низки компаній на території України, що належать Борису Березовському, пише itar-tass.
У постанові міститься широкий перелік підприємств бізнесмена у Львівській та Полтавській областях, включаючи майно заводу мінеральних вод, земельні ділянки та будівлі. Накладено арешт і на належні Березовському активи більше десятка фірм, акціонерних товариств у Києві, Львові та інших українських містах. Відчуження цього майна забороняється, а також підкреслюється, що постанова “остаточна і оскарженню не підлягає”.
У жовтні Басманний суд Москви в рамках однієї з кримінальних справ відносно Березовського і спадкоємців Бадрі Патаркацишвілі задовольнив запит на арешт балканських активів, що належать цим олігархам і компанії Salford Capital Partners. Мова йшла про заводи  в балканських країнах торгових марок Knyaz Milos і Bambi. Як запобіжний захід в рамках тієї ж кримінальної справи був накладений арешт на російські та українські активи компанії Salford Capital Partners.
Між тим, за повідомленнями деяких ЗМІ, великі західні інвестори зацікавлені в придбанні Salford Capital Partners. Серед потенційних покупців компанії – міжнародні фонди TPG і CVCI. Обидва фонди присутні в Росії. TPG придбав російського рітейлера “Лента” і веде переговори про частку в ВТБ.
На думку експертів, покупка активів олігархів несе фінансові та судові ризики, оскільки існує реальний шанс того, що всі угоди, в яких залучений Березовський і спадкоємці сім`ї Патаркацишвілі, можуть бути оскаржені. За версією слідства, всі зазначені активи придбані на викрадені кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *