ОСТАННІ НОВИНИ

Рада підтримала проведення перевиборів у 5 округах

|

Верховна Рада України прийняла постанову, якою пропонується рекомендувати Центральній виборчій комісії призначити повторні вибори в п´яти одномандатих округах: № 94, 132, 194, 197, 223. За це рішення проголосували 268 народних депутатів із 349 народних депутатів.

Нагадаємо, увечері 5 листопада ЦВК прийняла постанову про неможливість встановити результати голосування в п´яти одномандатних округах – № 94 ( Обухів, Київська область), № 132 (Первомайськ, Миколаївська область), № 194 (Черкаси), № 197 (Канів, Черкаська область) та № 223 (Київ). ЦВК має намір звернутися до парламенту з проханням призначити повторні вибори в цих округах.

Водночас вчора в опозиції заявили, що це рішення ЦВК є несправедливим, але воно краще, ніж визнання переможцями представників Партії регіонів. За словами Яценюка, у разі призначення перевиборів у п´яти округах представники трьох опозиційних партій будуть домовлятися про висунення єдиних кандидатів, щоб довести свою перемогу.

Однак, вже сьогодні Об´єднана опозиція має намір оскаржувати вчорашнє рішення ЦВК про проведення перевиборів у проблемних мажоритарних округах.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *