ОСТАННІ НОВИНИ

Голуб побачив, як націонал-демократи “розчинилися” в обіймах націоналістів

|

Визнання Арсенієм Яценюком Степана Бандери «своїм» героєм показує відсутність принципових відмінностей між «Батьківщиною» та «Свободою». Так народний депутат України від КПУ Олександр Голуб прокоментував відповідь лідера «об`єднаної опозиції» А. Яценюка в ефірі телеканалу ICTV на запитання щодо присвоєння С. Бандері звання героя України. Про це інформує прес-служба КПУ.

Як відомо, раніше А. Яценюк,  коментуючи заклик ЄС скасувати звання героя України С. Бандері, заявив: «Ви маєте рацію про те, що у нас є ідеологічні відмінності. Моя позиція конкретно по всіх національно-визвольних змаганнях: я поважаю кожного українця, який боровся за незалежність України, який боровся за те, щоб Україна була соборна, який боровся за те, щоб Україна була така, яка вона сьогодні є. Чи був він на сході, чи був він на заході. Це наші герої. Ось моя вам відповідь ».

Як подають у партії, Голуб вважає, що своєю заявою А. Яценюк лише зміцнив думку комуністів про повну політичної та ідеологічної ідентичності всіх трьох партій, що претендують на роль опозиції в Україні.

«Пан Яценюк своїми дифірамбами на адресу Бандери підтвердив нашу думку, яку ми вже раніше висловлювали – партії« Батьківщина»,  «Удар» і «Свобода»відрізняються (і то в незначній мірі) лише риторикою. В іншому – це типові партії капіталу, що осідлали ідею націоналізму та героїзації гітлерівських убивць», – підкреслив комуніст.

Безпосередньо сама заява А. Яценюка, продовжив парламентарій, – це чергове визнання ідеологічної неспроможності «об`єднаної опозиції».

«У мене склалося враження, що пан Яценюк вирішив здати політичний бренд «Батьківщини» «Свободі». Ну, якщо це правда, то вистачить вже викручуватися і будувати з себе захисника знедолених – пора скласти з себе повноваження лідера «Об`єднаної опозиції», а наступником призначити Олега Тягнибока. Тоді вже буде чітко видно, що ці партії з себе представляють», – цитує прес-служба КПУ слова О.Голуба.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *