ОСТАННІ НОВИНИ

Звільнення Сендака є лише питанням процедури – заява ЛОДА

|

Прес-служба Львівської ОДА розповсюдила заяву у відповідь на сьогоднішні звинувачення голови Дрогобицької РДА Михайла Сендака. Подаємо повний текст документа:

“Голова Дрогобицької РДА Михайло Сендак перебував на лікарняному від 31 липня до 31 серпня 2012 року. 29 серпня він подав заяву щодо надання неоплачуваної відпустки на період передвиборчої агітації як кандидату у народні депутати на період передвиборчої кампанії з 3 вересня до 26 жовтня 2012 року. Власне на підставі цієї заяви Михайлові Сендаку розпорядженням голови ЛОДА від 3 вересня надано відпустку.

Вочевидь, пан Сендак очікував певних преференцій чи сприянь від  обласної державної адміністрації  у ході виборчої кампанії. Однак, і  керівництво Львівської ОДА про  це вже неодноразово заявляло, до усіх кандидатів в депутати облдержадміністрація ставиться однаково рівно – жодного сприяння чи навпаки в ході виборчої кампанії бути не може.  Єдине завдання облдержадміністрації – це забезпечення чесних, прозорих і демократичних виборів. Львівська облдержадміністрація сприятиме лише належному проведенні самих виборів – йдеться виключно про матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць.

Щодо особи пана Сендака, питання його звільнення з посади голови РДА – це лише питання  процедури. Михайло Сендак буде звільнений, зважаючи не лише на його особисту заяву, а й на численні скарги депутатів  та місцевих бізнесменів.

На адресу облдержадміністрації та Кабінету Міністрів України неодноразово надходили письмові скарги від дрогобицьких бізнесменів щодо зловживань Михайла Сендака і утисків, яких він завдає дрібному і середньому бізнесу. Зважаючи на це, Кабмін розглядав питання щодо звільнення Михайла Сендака з посади голови Дрогобицької РДА відразу після його виходу з відпустки. Так, протоколом від 25 липня, голову ЛОДА зобов`язано подати відповідні пропозиції. А 1 серпня Михайло Сендак написав заяву голові ЛОДА на звільнення за згодою сторін. Наступного дня облдержадміністрація скерувала відповідний лист Прем’єр-міністру України Миколі Азарову. З огляду на українське законодавство, під час виборчої кампанії звільнити кандидата із займаної посади (навіть за його бажанням) неможливо. Відтак, Михайло Сендак буде звільнений після офіційного завершення виборчої кампанії.

Усі решта заяв і звинувачень  з боку Михайла Сендака – це  безглузді вигадки, дешева провокація і брудний піар, метою якого є привернення уваги до власної персони і не більше.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *