ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обласна рада подолає протест на мовну ухвалу

|

Львівські “свободівці” не бояться кримінальної відповідальності за невиконання норм закону “Про засади державної мовної політики”. Якщо ж прокуратура оскаржить рішення Львівської облради ради, депутати “спокійно” подолають протест. Про у коментарі Gazeta.ua заявила Ірина Фаріон.

9 жовтня Львівська облрада визнала закон про мови нечинним на території області. За відповідне рішення проголосували 64 депутати. Нардеп-регіонал Вадим Колесніченко запевнив, що посадовці місцевих органів влади, які відмовляться виконувати норми цього закону, нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

“Хто такий Колесніченко? Це — істота, яку можна ідентифікувати лише у середньому роді, як “воно”. Немає сенсу дослухатися до його слів. Якщо буде протест прокурора, а прокуратура уже давно вийшла за межі правового поля, ми, депутати львівської обласної ради, успішно подолаємо протест прокурора. Так, як це зробили депутати Івано-Франківської обласної ради. А Колесніченко хай собі далі відробляє юдині гроші. Нам своє робить”. – заявила Фаріон.

Лідерка “Свободи” також не вірить у справедливість рішень українських судів.

“Нехай подають до суду. Які проблеми? У нас що є суд? У нас немає суду. У нас немає держави. У нас є президент Партії регіонів на прізвище Янукович, у нас є раб Колесніченко, який служить йому. Про що говорити? Війна почалася.

На думку Фаріон, закон про мови ухвалювали із порушеннями регламенту, то ж і вважати його чинним не варто.

“А вони закон ухвалювали у правовому полі? Може, ми поговоримо про те, як вони його ухвалювали. Це – істоти, які не розуміють, що таке жити у правовому полі. Це – просто бандюки. І оці бандюки будуть мене галичанку і вільну Галичину вчити жити? Вони що берега пустилися? Вони що думають, що ми такі як вони? Лава на лаву пішла. Одна впаде, одна зостанеться. Впадемо ми, підуть наші діти. Ми не віддамо їм у своїй країні своєї мови. Ми їх щиро і пристрасно зневажаємо”, – сказала вона.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *