ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівводоканалу» було вигідно мовчати про понаднормові стоки?

|

Проблему надлишкових каналізаційних стоків не озвучували, бо за ці надлишки «Львівводоканал» отримував відповідні кошти. Таку думку сьогодні озвучив голова ГО «Бюро екологічних досліджень» Дмитро Скрильніков.

Зокрема, як зазначила головний санітарний лікар Львова Раїса Потицька, в серпні минулого року львів’яни почали масово скаржитись на нестерпний сморід. Результати усіх замірів щодо забруднення навколишнього середовища скеровували у спеціально створену при міській раді комісію, а встановленням причин цих забруднень, зокрема і перевищення допустимої норми стічних вод з підприємств, займались у «Львівводоканалі». Однак, результативного вирішення цього питання не було здійснено.

Крім того, порушення в роботі «Ензиму» були встановлені комісією та природоохоронною прокуратурою ще у 2007 році, зокрема перевірки фіксували перевищення норм стоків.

Але, активно вирішувати це питання почали лише цього року, коли «Львівводоканал» почав погрожувати «Ензиму» відключенням від міської каналізації.

Тобто, минулих 5 років комунальне підприємство практично не озвучувало проблеми перевищення допустимих норм стічних вод «Ензиму» в міській каналізації.

Так, Дмитро Скрильніков висловив припущення, що причиною цього «мовчання» є додаткові кошти, що «Ензим» виплачувало, як компенсацію за ці понаднормові каналізаційні стоки.

Нагадаємо, надмірну увагу щодо вирішення «смердючого питання» у Львові комерційний директор «Ензиму» Сергій Лавров повязував з наближенням майбутніх парламентських виборів.

Фото: Сайт компанії “Ензим” 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *