ОСТАННІ НОВИНИ

Бізнес можуть обкласти ще одним новим податком

|

Попри те, що в Україні вже діють податки на додану вартість та прибутки, до них планують додати ще податок з обороту у розмірі 2,5%, про що йдеться у фіскальній реформі, яку ДПС недавно анонсувала, повідомила голова Всеукраїнського об`єднання малого та середнього бізнесу “Фортеця” Оксана Продан, пише ТСН.

“Передбачається разом з податком на додану вартість, ставки за яким знизять, введення податку з обороту. Зважаючи, що залишається податок на прибуток, це буде унікальна країна. Не знаю, жодної іншої країни, де було би одночасно три цих податки”, – сказала вона, пише Gazeta.ua.

Експерт також зауважила, що у реформі є також і позитивні моменти, які полягають у тому, що чиновники визнали низку негативних моментів у чинній податковій системі. “Фактично вони визнали, що Податковий кодекс шкідливий для бізнесу та економіки України. Крім того, вони визнали неповернення ПДВ, зловживання у перевірках, створення фінансової групи, яка заробляє на податкових маніпуляціях”, – зазначила Продан.

Нагадаємо, проект фіскальної реформи передбачає, крім іншого, зниження ставки ПДВ із нинішніх 20 до 12% і до 7% – при внутрішніх операціях. Також Податкова пропонує підвищити мінімальну зарплату до 2 тисяч грн. Як пояснили у ДПС, це, разом зі зниженням єдиного соцвнеску з 35-49% до 18% дозволить вивести зарплати із тіні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *