ОСТАННІ НОВИНИ

В області 10 чорнобильців не можуть працевлаштуватись

|

17 липня у Львівській обласній державній адміністрації відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Олега Рудницького з представниками громадських організацій, які представляють інтереси громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

На зустрічі були присутні представники громадського об’єднання „Матері Чорнобиля”, ЛОБФ „Діти Чорнобиля Львівщини”, ВО ЛО „Ветерани Чорнобиля”, ЛОО ”Союз Чорнобиль України”. У нараді також взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Пенсійного фонду України у Львівській області.

Під час зустрічі порушувалися питання, які сьогодні є наболілими для громадян, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, 10 чорнобильців перебувають на обліку як безробітні й потребують працевлаштування. Олег Рудницький зобов’язав директора державного центру зайнятості Василя Барилюка протягом тижня прийняти особисто кожного з претендентів, вислухати їхні пропозиції та побажання і запропонувати варіанти їх вирішення.

Також розглядалося питання пенсійного забезпечення, повернення коштів за рішеннями судів. Відповідно до ст.63 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” фінансування виплат здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету. Відповідно до Законів України про Державні бюджети України на 2011 та 2012 роки передбачено, що виплати по „Чорнобильському закону” проводяться в розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявного фінансового ресурсу Державного бюджету України. Однак, бюджетні призначення на виплату пенсій, доплат, підвищень в інших розмірах, ніж ті , що встановлені постановами уряду, відсутні. Олег Рудницький зазначив, що Верховною Радою України прийнято Закон „Про гарантії держави щодо виконання судових рішень”, який набуває чинності з 1 січня 2013 року.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *