ОСТАННІ НОВИНИ

Першу чергу колегіуму УКУ відкриють вже восени

|

У вересні Український католицький університет відкриє першу чергу університетського містечка, де житимуть студенти та викладачі вишу. Про це ректор УКУ отець Борис Ґудзяк розповів в інтерв`ю газеті «Львівська пошта», повідомляє прес-служба вишу.

За його словами, із вересня студенти Українського католицького університету житимуть у новозбудованому колегіумі, який є унікальним не тільки для Львова, а й для всієї України. 

Адміністрація університету має намір відійти від «гуртожитських» підходів, будуючи колегіум на зразок європейських та американських коледжів із особливою колегіальною культурою та атмосферою. Тут проживатиме близько 200 студентів, а також викладачі-куратори, монахині-редемптористки. Будуть окремі помешкання і для осіб із особливими потребами та гостьових професорів Центру вищих студій та розвитку особистості.

«Нині ми живемо у містах анонімно, можемо не знати, хто за стіною, які прізвища мають люди, що мешкають у нашому під’їзді. У колегіумі творитимемо нагоди для зустрічей. Є багато молодих людей, які виростають без спільної трапези – сніданку, вечері, святкового обіду в родинному колі. Символіка Євхаристії втрачається, якщо пережиття спільного столу і ламання хліба не є зрозумілим явищем для людини. В цьому колегіумі, у цій спільноті дуже важливим буде пережиття спільної трапези», – розповів виданню ректор УКУ.

За словами ректора, значну частину приміщень займатимуть різні майстерні та гуртки, буде і кімната для хору, кінозал, кімнати для студентського самоврядування. Передбачено також і спортзал, однак, імовірно, цього року він ще нефункціонуватиме. У цих приміщеннях тимчасово облаштують їдальню, зведення якої заплановане у наступній черзі здачі будівлі.

У вересні 2010 року Блаженніший Любомир Гузар разом із іншими владиками УГКЦ освятив наріжний камінь першої будівлі університетського містечка Українського католицького університету на вул. Стрийській на тому ж місці, яке під час свого візиту до Львова благословив блаженний Папа Іван Павло ІІ. А вже цього року 26 серпня відбудеться освячення будівлі та відкриття колегіуму – будинку, який буде новим явищем в контексті Львова і України, а в деяких аспектах – і в світовомумасштабі.

В університетському містечку УКУ, окрім Колегіуму, буде також академічний корпус (багатофункціональна академічна будівля, яка матиме 12 аудиторій, 16 викладацьких кімнат, великий зал, їдальню та студентське кафе), пасторальний центр і Церква, інформаційний центр та бібліотека. Так творитиметься духовне і молитовне життя університетської спільноти. Закінчити будівництво університетського містечка планують у 2015 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *