ОСТАННІ НОВИНИ

Веломережа Львова розшириться ще на 3 км

|

У липні веломережа Львова розшириться ще на три кілометри. Зокрема, під час ремонту вулиці Пасічній там буде облаштовано спеціальні велодоріжки, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Вулиця Пасічна дуже неоднорідна для велосипедного руху. Від вулиці Зеленої аж до вулиці Ярошинської на травниках по вулиці Пасічній місця більш як достатньо, тому в майбутньому, коли ремонтуватимуть тротуари, там буде прокладено відокремлену велодоріжку. А на ділянці від вулиці Ярошинської до вулиці Таджицької тротуари вузькі та й рух пішоходів досить інтенсивний. З огляду на це вже у липні там буде прокладено велосмуги з обох сторін дороги. Автомобілі не мають права ні паркуватися на велосмузі, ні їхати по ній, оскільки вона буде відокремлена від проїжджої частини суцільною лінією. Задля безпеки велосипедистів з’їзди з тротуарів на дорогу в районі вулиць Ярошинської й Таджицької будуть захищені. Уже зараз на цих ділянках можна побачити захисні бордюри, які безпечно виводять велосипедиста з пішохідної зони на дорогу. Дуже складна для транспортного руху ділянка вулиці Пасічної від Таджицької до Личаківської – там вузькі людні тротуари, крутий поворот і звуження дороги. Тому велосипедний маршрут на цій ділянці проляже по межі житлового масиву і парку Погулянка, а далі – через Личаківський парк», – розповів радник міського голови з питань розвитку вело інфраструктури Олег Шмід.

Крім вулиці Пасічної, найближчим часом львів’яни отримають можливість їздити на велосипедах по вулиці Залізняка, яка, згідно зі схемою велосипедної мережі міста, є важливим сполученням між двома веломагістралями, які пролягатимуть по вулицях Городоцькій і Гіпсовій.

«Вулиця Залізняка буде облаштована як вулиця, сприятлива для велосипедного руху. До ремонту вся проїжджа частина на цій вулиці була покрита колотим каменем. Тепер ж по краях дороги буде прокладено гладке покриття для велосипедів, а колотий камінь залишиться посередині. Тоді роверисти почнуть масово використовувати цю вулицю, коли запрацюють веломагістралі на Городоцькій і Гіпсовій. Але вулиця Залізняка ремонтується вже зараз, тому ми повинні враховувати її майбутнє призначення», – зазначив Олег Шмід. 

Радник міського голови перелічив також інші ділянки, на яких очікуються велодоріжки вже цього року: це вулиці Богданівська, Стуса, Червоної Калини, Коперника (від вул. Бандери до вул. Словацького),  Городоцька (від вул. Менцинського до вул. Шевченка). Можливе також отримання гранту Євросоюзу на центральне велокільце. «І звичайно, я сподіваюся, що будуть дороблені велодоріжки в Рясному і на вулиці Липинського, де роботи були призупинені через недофінансування реконструкції урядом», – додав він.

Фото: Львівський портал  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *