ОСТАННІ НОВИНИ

Тільки дві тисячі фанів зацікавили музеї

|

За час проведення Євро-2012 до Києва завітала численна кількість уболівальників, які цікавились не лише футбольними змаганнями, але й історією міста, повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012»..

 «Ми пропонуємо гостям столиці платні та безкоштовні екскурсії, уболівальники цікавились однаково і тими, і іншими. Розділились вони приблизно порівну, понад тисяча туристів замовила різноманітні платні екскурсії, та близько тисячі – відвідали безкоштовні», – розповів керівник інфоцентру офіційної фан-зони Києва Арсеній Фінберг.

За його словами найпопулярнішими для іноземців є екскурсії до Києво-Печерської лаври, музею Великої Вітчизняної війни, тур «Комуністичний Київ», що розповідає про радянське минуле столиці, а також «Секретний Київ», у якому розказується про невідомі та загадкові місця міста. Крім того, дуже популярними є оглядові екскурсії автобусом та екскурсії по Дніпру. Окрему цікавість у гостей столиці викликають так звані «Пивні тури» – екскурсії по пивних ресторанах та приватних броварнях міста.

Також популярністю користуються туристичні інформаційні центри столиці. В середньому за допомогою до волонтерів центру звертаються близько 300 туристів щодня. «Як правило людей цікавить, як дістатися до стадіону, або що цікавого можна подивитися у столиці. Бувають і не дуже приємні приводи для звернень – люди гублять документи, речі. Ми допомагаємо всім», – розповів Арсеній Фінберг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *