ОСТАННІ НОВИНИ

За час Євро прикордонники західного кордону не пустили в Україну 23 іноземців

|

З початку Євро-2012 західний кордон України перетнуло 230 іноземних уболівальників, які мали при собі лише ID-картки. І лише 23 футбольних фанів прикордонники вирішили не пускати в Україну. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів заступник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Іван Амброс.

За його словами, прикордонники приймали окреме рішення щодо пропуску в Україну кожного іноземного фана без паспортного документу.

«Дані рішення приймались на користь уболівальників, які приїжджали в Україну з їхніми внутрішніми картками – ID-картками, але які мали на руках квитки на матчі. 23 уболівальників ми не пропустили через західний кордон, бо вони не мали із собою ні паспортного документу, ні віз, ні квитків на матчі», – розповів І.Амброс.

Загалом же прикордонники західного кордону гідно забезпечили виконання пропускних операцій під час проведення Євро-2012. А відтак жодних скарг від уболівальників та туристів до них не було, зазначив Іван Амброс.

Станом на сьогодні, за словами помічника начальника ЗахРУ ДПРСУ, в цілому по західному кордону за час Євро-2012 пропущено 63 тисячі осіб та 10 тисяч транспортних засобів. Найбільший пасажиро-транспортний потік спостерігався у львівському аеропорту, зазначив І.Амброс. Там, у порівнянні з минулим роком, потік збільшився в три рази. По автомобільних пунктах пропуску, за його словами, цей потік збільшився на 25%, а по залізничним пунктам пропуску – на 10%.

«Загалом прикордонники оформили 275 літаків в аеропорту «Львів». Нам завчасно подавались повідомлення про перетинання повітряного кордону груп уболівальників. Таких повідомлень загалом було 78. Це стало можливо завдяки нашій добрій підготовці до Євро спільно із аеропортом та контролюючими органами», – розповів прикордонник.

«Ми добре підготувались, усі пункти пропуску та аеропорт «Львів» було оснащено новітніми технічними засобами прикордонного контролю. Також здійснювалась підготовка персоналу, в тому числі мовна. Були змодельовані всі ситуації, які можливі під час прийому уболівальників в аеропорту. Ця модель чітко спрацювала і в цілому ми забезпечили пропуск однієї особи за 7-10 сек. Навіть деякі іноземні журналісти просили нас повільніше оформляти пасажирів, бо вони не встигали знімати», – додав Іван Амброс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *