ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра в Україні очікують похолодання і дощі

|

Протягом найближчої доби в Україні очікується похолодання і дощі. Про це під час брифінгу повідомила начальник Відділу метеорологічних прогнозів Українського Гідрометцентру МНС України Людмила Савченко.

«Найближчі дні спостерігатиметься нестійкий характер погоди. Зараз уже до західних областей України підійшов холодний атмосферний фронт, який рухатиметься протягом наступної доби на схід. Уже завтра очікується дощова погода. Ймовірні дощі зливового характеру, з грозами, в окремих регіонах можливі сильні зливи, град. Зона опадів буде переміщуватись з заходу на схід. Дощі випадатимуть нерівномірно. Так, наприклад, якщо ми говоримо про південні області, то там опадів буде небагато.  Температура також знизиться: сьогодні у нас досить спекотний день –  +25…+29°С, але вже завтра у західних, північних та частково центральних областях температура коливатиметься у межах +19…+25°С. Спершу у південних регіонах лишатиметься спекотна погода, але згодом і туди прийде похолодання», – повідомила Л. Савченко.

Водночас, за її словами, у частині регіонів України досі утримується надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Зокрема у першу чергу це південні області. Також це стосується центральних областей, окрім Полтавської, та східних, особливо – Луганської. Надзвичайна пожежна небезпека частково утримується навіть у Київській області, особливо в районах Білої Церкви та Фастова.

Фото Михайла Дашковича 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *