ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року українці купуватимуть лише смартфони

|

Частка продажів смартфонів у загальному обороті роздрібної торгівлі мобільних пристроїв до Нового року перевалить за 70%. Про це «proIT» повідомив генеральний директор компанії «Мобілочка» Антон Володькін.

За його словами, до кінця минулого року частка продажів смартфонів на ринку наблизилася до 50% в грошах. «Зараз вона вже наблизилася до 60% від обороту», – зазначив Володькін.

За його словами, вартість якісного смартфона вже впала до 1 тис грн. «Коли людина приходить в магазин з бюджетом на покупку в 800 грн, її стало простіше переконати в тому, що, додавши всього 200 грн, вона отримає пристрій з набагато більшим набором функцій», – говорить менеджер.

У той же час в штучному вираженні, за очікуваннями Володькіна, ринок трохи просяде.

«GfK спрогнозувала, що цього року буде продано в цілому близько 8,5 млн мобільних пристроїв. Я думаю, що в підсумку це буде не більше 8 млн», – сказав менеджер.

За його словами, зниження продажів відбудеться з трьох основних причин:

1) аномально холодна зима: українці заробили менше і відповідно витратять менше.

2) чемпіонат Євро-2012: люди купують тільки пиво. Очікувалося, що з туристів хоч хтось буде купувати мобілки, але всі приїхали «упаковані».

Збільшується частка смартфонів і підростає сірий ринок пристроїв: купити дорогий пристрій неофіційно, але на визначену суму дешевше стає резонним фактором.

 

Сomments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *