ОСТАННІ НОВИНИ

Через суху траву згорів мільйон доларів

|

Вісім мільйонів гривень збитків завдало Львівщині  цьогорічне випалювання сухої трави. Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, про це йшлося під час міжвідомчої наради щодо попередження пожеж на території області. 

З початку весняно-літнього вогненебезпечного періоду поточного року на території області зафіксовано 411 випадків випалювання сухої рослинності, що завдало матеріальних збитків на суму понад 8 мільйонів гривень. Найбільше таких пожеж виникло на території Пустомитівського, Яворівського, Жовківського, Буського, Стрийського районів та міста Львова.

Також випалювання трави є однією з найчастіших причин лісових пожеж, підкреслили учасники наради.

Вони зазначили, що порівняно з минулим роком кількість пожеж в області зросла на 47 %. Протягом поточного року на Львівщині пожежі охопили майже40 галісу на території дочірніх лісогосподарських підприємств Дрогобицького, Турківського, Яворівського, Жовківського, Сокальського, Старосамбірського районів ОКСЛГП «Галсільліс». Вогонь спричинив збитків на суму понад 72 тис. грн. Водночас, торік лісові пожежі охопили майже18 галісу, чим завдали шкоди на суму понад 450 тис. грн.

Як зазначив заступник прокурора області Андрій Палюх, поширенню пожеж сприяє неналежна підготовка пожежної техніки до експлуатації, недостатня кількість засобів протипожежного захисту, зв’язку, обладнання та інвентаря, несвоєчасна ліквідація захаращеності лісових масивів та неналежний догляд за квартальною мережею. Найбільшу кількість таких прорахунків виявлено у Рава-Руському, Сколівському, Стрийському держлісгоспах, а також у Дрогобицькому та Сколівському ДЛГП «Галсільліс».

Фото: М.Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *