ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура хоче провести судмедекспертизу для Тимошенко

|

У випадку тривалої хвороби Юлії Тимошенко Генпрокуратура може призначити їй судово-медичну експертизу, що встановить, чи може вона брати участь у слідчих діях у справі про вбивство Євгена Щербаня. Про це заявив перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв`ю газеті Комерсант-Україна, відповідаючи на запитання, коли буде сформульоване обвинувачення в справі про вбивство Щербаня.

“У нас є достатньо доказів, що підтверджують причетність Тимошенко до цього вбивства, і ми маємо намір пред`явити їй обвинувачення”, – заявив він.

“У справі про вбивство Щербаня в нас достатньо підстав, щоб пред`явити Юлії Тимошенко обвинувачення”, – сказав Кузьмін.

“У нас є достатньо даних, які підтверджують її зацікавленість в усуненні Щербаня; є дані, що підтверджують перерахування грошей з контрольованих нею рахунків; є прямі свідчення свідків, які називають її організатором і фінансистом убивств. У нас є заява Руслана Щербаня, що називає її прямим винуватцем смерті його батька”, – підкреслив Кузьмін.

Він зазначив, що перешкодою, що заважає висунути ці обвинувачення, є її тривала хвороба. “Це не дозволяє нам проводити відповідні слідчі дії до її одужання”, – сказав він.

“Обвинувачення буде винесено слідчим. Перше ніж він це зробить, він повинен буде найдокладнішим образом допитати Тимошенко”, – сказав він.

Він припустив, що “плани захисників Тимошенко передбачають, щоб ця її хвороба не завершилася ніколи”.

Відповідаючи на запитання, що в такому випадку обвинувачення не будуть пред`явлені ніколи, Кузьмін сказав:

“Якщо сьогоднішній фарс триватиме, то не будуть. Тому що українське законодавство прямо забороняє участь слідчого в процесуальних діях до одужання обвинувачуваного”.

“І Юлія Володимирівна про це прекрасно знає”, – додав він.

“У нашій практиці траплялося, що обвинувачувані довго хворіли. У таких випадках слідчий призначає судово-медичну експертизу. Її проведення доручають професійним експертам, які обстежать обвинувачуваного, дають висновок – наскільки людина хвора і чи перешкоджає її хвороба участі в слідчих діях”, – сказав Кузьмін.

“Думаю, ми дочекаємося й суду по цій справі – вона ж не може хворіти вічно, колись вона видужає”, – сказав він.

За словами Кузьміна, експертиза може бути призначена після закінчення лікування.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *