ОСТАННІ НОВИНИ

Блохін та Блан прогнозують гарячий футбол у Донецьку

|

Сьогодні на “Донбас Арені” буде надзвичайно спекотно через погодні умови, а також завдяки зусиллям збірних України та Франції, які готуються до бою за місце в плей-офф, інформує офіційний сайт УЄФА..

 На передматчевих прес-конференціях, що відбулися у четвер на “Донбас Арені”, тренери збірних України та Франції нарікали на спеку, однак погодилися із тим, що вона заважатиме обом сторонам. Також Лоран Блан пообіцяв грати лише на перемогу, а Олег Блохін це “зобов`язання” суперника поставив під сумнів. З іншого боку, у разі перемоги синьо-жовтих, саме вони достроково гарантують собі вихід у плей-офф.

“Такі збірні, як Франція та Англія є лідерами світового футболу. Їхні кольори захищає велика кількість чудових майстрів, що мають досвід виступів у турнірах найвищого ґатунку, – підкреслив Блохін. – Тому Блан дещо злукавив, говорячи про те, що його команда не є фаворитом нашої групи”.

Виходячи з турнірної ситуації, що склалася у квартеті D після стартового туру, у Донецьку українці прийматимуть триколірних у якості лідерів. Отже, здається, шукати шляхи до чужих воріт вимушена сама команда Блана. Утім, Блохін ставить цю тезу під сумнів. “Я не бачу, чому турнірна ситуація змушує французів бігти вперед. Адже навіть за умови нічиєї в них будуть шанси на вихід у плей-офф. Тож не впевнений, що суперник завтра побіжить вперед”.

“Інша справа, що гравці середньої і атакуючої ліній збірної Франції підштовхують тренера грати в активний футбол, – продовжив керманич синьо-жовтих. – Схожа ситуація склалася і в нашої збірної, про що я вже неодноразово говорив”. Тоді який футбол побачать глядачі “Донбас Арени”? “Напевне, спекотний, – віджартувався Блохін. – Занадто вже висока температура в Донецьку”.

“У таких умовах потрібно чітко зрозуміти, на що зараз готова команда, як вона витримає спеку. Адже пристосуватися до неї просто неможливо. До того ж ми маємо певні проблемі з деякими футболістами. На щастя, важких пошкоджень в команді немає, проте все одно необхідно подумати, кому краще вийти на поле. А ще моє завдання – належним чином налаштувати хлопців, щоб вони не боялися суперника та не мали сумнівів у своїй спроможності вийти з цієї групи”.

Блохін, як і завжди, не став оприлюднювати своїх тактичних планів на наступну гру. Але, судячи з усього, найбільше уваги під час підготовки до гри з Францією у таборі українців буде приділено все ж діям у захисті. “Головне для нас – не дозволити супернику розбігтися. Потрібно зіграти дуже уважно, а не так, як це було наприкінці матчу зі шведами, коли наші гравці чомусь забули про ігрову дисципліну. Балувати суперника не слід”.

Свій стартовий склад не став оголошувати і головний тренер французів Лоран Блан, який також відмовився оцінювати дії окремих гравців. “Я відповідальний не за те, як грає той або інший футболіст, а за те, як виглядає вся команда, – зауважив він. – І в цьому сенсі маю зазначити, що у другому матчі ми не можемо дозволити собі розпочати так само незграбно, як у грі проти англійців”.

Блан вважає, що у першому турі його підопічні вийшли на пристойний рівень, починаючи десь з 30-ї хвилини: “Це добре, що ми змогли зібратися та відіграти пропущений гол. Але якщо б Англія забила на початку матчу двічі, цього могло і не відбутися”. Тому у п`ятницю французький фахівець вимагає повної зосередженості: “Ми повинні одразу включитися, не дозволяючи собі розкачки. А ще кожний має зробити на поле більше, ніж входить у його безпосередні обов`язки”.

На гру зі збірною України Блан ставить перед своєю командою дуже конкретне завдання. “Ми маємо думати лише про перемогу. Я знаю, що на нас очікує дисциплінований та швидкий суперник, але якщо ми продемонструємо свої найкращі якості, все буде добре. Необхідно бути впевненими у собі і одночасно спокійними. Але головне – не дозволяти собі виключатися. Так, я чув, що тренер суперника нас не боїться, але разом із тим поважає”.

Керманич триколірних не заперечує того факту, що рік тому його команда здобула у Донецьку переконливу перемогу (4:1) над синьо-жовтими, проте “наразі той виграш вже нічого не значить”. Відтоді багато що змінилося в обох збірних. “Порівнювати товариські поєдинки з офіційними матчами, тим більше – у рамках фінального турніру чемпіонату Європи, жодним чином неможливо”.

На думку Блана, автор дубля у ворота Швеції Андрій Шевченко – великий гравець і нападник. “Я знаю, що таке – протидіяти такому форварду, як Шева, – додав наставник французів. – Так, йому вже не 20 років, у нього немає тієї швидкості, проте він все одно виконує свою роботу. Я вимагатиму від оборонців одного – не залишати Шевченку вільного простору. Необхідно дуже щільно грати з ним, зберігаючи концентрацію від першої до останньої хвилини”.

Блан усвідомлює, що певні корективи у дії футболістів вноситимуть погодні умови. “Утім, спека заважатиме обом командам. За таких умов велика різниця – виходити на поле о 19-й годині, або о 21.45. Інтенсивність дій у цих матчах не варто навіть порівнювати”.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *