ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині налічується 864 почесні донори

|

864 почесні донори живуть у Львівській області, інформує з нагоди міжнародного Дня донора головне управління охорони здоров`я ЛОДА.  Це люди, які безоплатно здали кров в кількості 40 разових максимально допустимих доз, або плазму крові в кількості 60 разових максимально допустимих доз.

Почесні донори мають надбавку до пенсії (102 грн.), право купувати ліки з 50% знижкою, безкоштовне зубопротезування і санаторно-курортне лікування.

Також на Львівщині живуть два заслужені донори України — вони здавали кров по 160 і 140 разів відповідно.

Донором може бути кожна здорова людина у віці від 18 років, незалежно від статі та професії. Для здорової людини донорство не шкідливе. Ретельний медичний відбір донорів забезпечує здійснення гуманного принципу медицини — максимальна користь хворому, ніякої шкоди донору. Кожна здорова людина без будь-якої шкоди для свого здоров’я 1-2 рази на рік може здати по 400-450 мл крові. Наукові дослідження показали, що після цього практично ніяких змін в хімічному і фізіологічному складі крові не наступає. Таким же залишається гемоглобін, кількість еритроцитів і об’єм циркулюючої крові. А тому здані донором 450 мл крові із загальної її кількості в організмі (5-6 л) — це дорогоцінний дар для збереження здоров’я і життя хворих.

 Фото: прес-служба ЛОО ПР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *