ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочався фестиваль живої скульптурної композиції

|

Протягом двох днів, 12 та 16 червня, у Львові на пл. Ринок відбуватиметься фестиваль живої скульптурної композиції «Львівське крізь сторіччя». Початок о 16.00 год. Про це повідомили у медіа-центрі «Львів-2012».

З нагоди – «Євро 2012»,  перше українське пиво «Львівське» – гостинно запрошує гостей з усієї Європи на унікальний в Україні фестиваль «живої» скульптурної композиції «Львівське крізь сторіччя».

«Фестиваль вже не вперше проходить у Львові. Ми його проводили тричі з великим успіхом, адже дуже багато позитивних відгуків вже було в пресі. Фестиваль збирав натовп глядачів, всі прагнули сфотографуватись, побачити. Тому зараз в рамках Євро-2012 гріх було б не провести такий фестиваль. Ми навмисно вибрали два передматчеві дні у Львові, щоб іноземні туристи і гості, зокрема, також це подивилися. Тому що, ми бачили як реагує на нас наша публіка, а  сьогодні нам  дуже цікаво, як буде реагувати на подібні речі європейська публіка, вже балувана  подібними атракціями», – зазначив актор та адміністратор фестивалю Юрій Леськів. 

Фестиваль «Львівське крізь сторіччя» за участю  акторів унікального жанру «mim statue» (жанр виник ще в середньовіччі, як розвага при королівських дворах Європи) представлять історичний екскурс в історію Львова та Львівського пива, як його невід’ємної складової – від княжої доби, через часи Австро-Угорщини та Польщі, і до сьогодення. Ведучі розповідатимуть глядачам цікаві факти про кожну з цих історичних епох, під час яких життя львів’ян змінювалося, і незмінною залишалася любов до свого рідного пива – «Львівського».

«У нас – 19 скульптур, чотири скульптурні композиції, починаючи від заснування Львова. Серед них  Княжа доба – моя скульптурна композиція. Монах, який придумав рецепт пива, пивовар, який втілює рецепт в діло і, власне, Король Данило, його дружина Констанція і княжич Лев будуть  представлені на подіумі», – розповів актор та адміністратор фестивалю Юрій Леськів.

Історичні періоди, присутні на фестивалі, будуть втілені в різних матеріалах. Перша скульптурна група – Княжі часи – відображена у бронзі. Друга композиція, що відтворює  період Австро-Угорщини, атмосферу славнозвісних балів на честь приїзду імператора Франца Йосифа ІІ, буде втілена у золоті. Скульптурна група, що розповідатиме про період становлення Львова, як пивної столиці України, буде мідною, а сучасні часи – срібними.

«Кожен охочий також матиме можливість спробувати себе у ролі «живої статуї» та оцінити складність та унікальність цього жанру. У конкурсній складовій заходу глядачі матимуть змогу позмагатися в ерудиції щодо історії Львова та «Львівського», унікальної львівської говірки, а також прийняти участь у танцювальних майстер-класах на бруківці», – зазначають організатори фестивалю.

Фото: Медіа-центр “Львів 2012”  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *