ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські майстрині вишили для збірних Данії, Португалії та Німеччині герасівки

|

Збірним, які грають у Львові – Данії, Португалії, Німеччині – подарують гарасівки – українські національні краватки. Даруватимуть їх маленькі львів’яни – учасники музичного театру «Погулянка». Про це інформує Медіа-центр «Львів-2012».

Сьогодні до Львова прибувають збірні Данії та Португалії, і як подарунок їм вручать гарасівки, які спеціально вишивали львівські народні майстрині.

«Гарасівка – це своєрідний оберіг. Її дарують з побажанням сили, мудрості. Це також своєрідна чоловіча прикраса. Такі прикраси символізують Галичину», – каже Наталія Яртись, відповідальний секретар ГО «Мистецький центр «Львівський вернісаж».

Ці герасівки робили 10 майстринь. Більше, ніж за тиждень вони виготовили 90 гарасівок для всіх учасників збірних-гостей України. Першими їх отримають збірні Португалії і Данії, які прилетіли сьогодні. Також, краватки отримують футболісти збірної Німеччини, яка відвідає Львів вже вдруге.

Довідка

Гарасівка – вишивана стрічка, шириною 1-2 сантиметра, довжиною – 30-50. Її носили на шиї. Переважно двоколірна. Зав’язується на звичайний «бантик» попід комірець.

Фото: Медіа-центр “Львів 2012”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *