ОСТАННІ НОВИНИ

У Великих Мостах на Сокальщині селяни перекрили трасу, вимагаючи ремонту доріг

|

7 червня в місті Великі Мости Сокальського району відбулося перекриття автотраси державного значення Жовква–Ковель (Р15). Понад півсотні жителів навколишніх сіл Волиця, Бутини, Пристань та інших вийшли на трасу, вимагаючи відремонтувати дорогу, що пролягає через їхні села і веде до пункту пропуску Рава-Руська. Громаду підтримали депутати місцевих рад від ВО «Свобода», зокрема депутат Львівської обласної ради Олександра Небожук, депутат Сокальської міської ради Юрій Товарянський та депутат Великомостівської міської ради Ігор Петрів, інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Учасники акції протесту тримали плакати: «Де євродороги?», «Нема доріг – нема села», «Волиця, Двірці, Бутини, Пристань вимагають ремонту дороги». До цих вимог пікетувальники також додали політичні гасла, спрямовані на захист української мови, зокрема «Нема мови – нема нації!», «Нам не потрібен ваш язик».

Ще раніше мешканці сіл, через які пролягає дорога, зібрали близько тисячі підписів і звернулися  зі скаргою у Львівську обласну держадміністрацію. Відповіді досі не отримали, тому вирішили вдатися до попереджувальної акції. Упродовж години пікетувальники блокували рух транспорту на пішохідному переході, пропускаючи тільки авто зі спецсигналами.  

Дорога, про яку йдеться, не підлягає ямковому ремонту – це суцільне бездоріжжя. Навіть перевізники відмовляються возити пасажирів до сіл цією дорогою.

На вимогу селян та депутатів до них виїхав голова Сокальської райдержадміністрації Микола Мисак. Він пообіцяв, що зустрінеться з представниками громади 21 червня об 11.00 і повідомить про графік ремонту дороги.

Селяни попередили, що продовжать акції протесту в разі, якщо адміністрація не виконає обіцянки.

 Фото: прес-служба ЛОО ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *