ОСТАННІ НОВИНИ

У церквах Львова служитимуть Літургії англійською, німецькою та португальською мовами

|

У храмах Львова під час ЄВРО-2012 відбуватимуться Святі Літургії англійською, німецькою і португальською мовами, повідомляє медіа-центр «Львів-2012». Для цих богослужінь обрано храми Петра і Павла, Преображення Господнього та Пресвятої Євхаристії. Тут священики також прийматимуть сповідь рідною для гостя міста мовою. Літургія триватиме близько години.

 «Ми визначили три храми, де наші священики, які володіють тими іноземними мовами, будуть служити Служби. Існуватиме графік, згідно з яким відбуватимуться Служби. Це ми зробили зумисне, адже так окрім краси нашого обряду гості Львова зможуть побачити різність церков, їх красу. Богослужіння відбуватимуться щодня, крім неділі, о 10.00 год. із 5 по 23 червня.

Було обрано храми розташовані у центральній частині міста. Це є величні давні храми, які приваблюють своєю архітектурою, своїм багатим наповненням. І тому їх відвідує багато туристів. Ми  звикли до того, що наші храми під час вихідних є наповнені туристами, які приїжджають, аби познайомитися з нашою культурою, помолитися. І тому ми обрали ці три давні храми», – сказав координатор-організатор Богослужінь іноземними мовами у храмах Львова отець Інокентій Волошин.

«У ці дні, коли центральна частина нашого міста перетвориться в фан-зону і буде місцем скупчення людей, ці храми будуть доброю нагодою для гостей нашого міста збагатитися позитивними емоціями не лише від спортивних подій, але і збагатитися нашою духовністю. Ми обрали різні мови. Чому? Тому що вірні, які приїдуть до нас, – це є в основному вірні латинського обряду, які ознайомлені з латинською месою. Східну Літургію їм важко зрозуміти. Для того, щоб їм краще було пізнати про що йде мова, ми будемо молитися англійською, німецькою, португальською мовами, але на мелодії наших піснеспівів. Щоб вони змогли відчути цей дух і зрозуміти цю мову, якою буде промовлятися», – наголосив капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

 

Богослужіння відбуватимуться:

 

португальською

англійською

німецькою

Храм Петра і Павла (Костел Єзуїтів),

вул. Театральна, 11

щосереди та щосуботи

щопонеділка та щочетверга

щовівторка та щоп’ятниці

Храм Преображення Господнього, вул. Краківська, 21

щовівторка та щоп’ятниці

щосереди та щосуботи

щопонеділка та щочетверга

Храм пресвятої Євхаристії, пл. Музейна,1

щопонеділка та щочетверга

щовівторка та щоп’ятниці

щосереди та щосуботи


Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *