ОСТАННІ НОВИНИ

На автотрасі Київ-Чоп пікетувальники вимагають закриття Грибовицького сміттєзвалища

|

Сьогодні, 1 червня, близько сотні жителів сіл Малехова, Грибович та міста Дубляни, що в Жовківському районі, вийшли на трасу Київ-Чоп, вимагаючи закриття Грибовицького сміттєзвалища. Учасники пікету тримають плакати: «Ні – сміттєзвалищу в Грибовичах!», «Де конституційне право на безпечне довкілля?», «Функціонування сміттєзвалища незаконне з 2004 року!», «Костюк плює на Грибовичі!», «Садовий, попий водички зі свинцем, марганцем та хромом!». Про це повідомили у прес-службі ЛОО ВО «Свобода».

Протестувальників підтримують депутати місцевих рад від ВО «Свобода».

Як повідомив депутат Львівської обласної ради, Володимир Тістик, наразі учасники акції стоять обабіч автотраси на тротуарах і вимагають приїзду голови облдержадміністрації.

Організатори акції телефонували у приймальню голови Львівської ОДА Михайла Костюка, а також до його заступника Володимира Губицького, але там їм повідомили, що посадовці не можуть приїхати до пікетувальників.

Учасники протесту попередили, що якщо до них впродовж години не прибуде голова ЛОДА, вони перекриють міжнародну трасу Київ-Чоп.

Нагадаємо, раніше жителі сіл поблизу Грибовицького сміттєзвалища погрожували блокувати трасу під час Євро-2012.

Фото: ЛОО ВО “Свобода” 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *