ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пляжні паспорти мають лише чотири озера

|

Станом на сьогодні на території Львівської області пляжні паспорти мають лише чотири водні об’єкта. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник управління Державного нагляду з питань техногенної безпеки Головного управління Держтехногенбезпеки у Львівській області, підполковник цивільного захисту Олег Горохівський.

Пляжні паспорти, за його словами, управління Держтехногенбезпеки погодило лише «Лісовому господарству Бухта Вікінгів», озеру «Колиба», озеру «Майдан» (на Дрогобиччині) і озеру Яворівського національного природного парку (Яворівщина).

Загалом, як розповів Олег Горохівський, з початку травня і до сьогодні представники Головного управління Держтехногенбезпеки здійснили 44 перевірки водних об’єктів, що знаходяться на території області. З них 20 об’єктів безпосередньо були запропоновані Львівській облдержадміністрації для відпочинку. Такі перевірки водоймищ, за його словами, триватимуть протягом всього літнього сезону.

«Найперше, що ми перевіряємо – наявність паспорта пляжу водойми і її готовність до прийому відпочиваючих. Викликає велику стурбованість та занепокоєння той факт, що ряд окремих адміністрацій районів, а також керівництво міст ігнорує і безвідповідально ставиться до питання зобов’язання підприємців, орендарів водних об’єктів виконувати ними умов договорів щодо безпеки на воді. Через такі речі й виникають негативні наслідки на водоймах», – зазначив О.Горохівський.

Він також звернув увагу на відсутність у 10 районах області спеціально відведених місць для відпочинку на водоймах. Відсутні зокрема пляжі в Буському, Городоцькому, Жидачівському, Кам’янко-Бузькому, Радехівському, Сколівському, Самбірському, Сокальському, Старосамбірському, Турківському районах, а також у містах Дрогобич, Борислав, Моршин, Трускавець, Новий Розділ та Самбір. «Відповідно жителі цих районів будуть відпочивати будь-де – у місцях, непристосованих для купання», – сказав Олег Горохівський.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *