ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині лише одне озеро повністю готове до пляжного сезону

|

Станом на сьогодні на території Львівської області із 37 водних об’єктів, які планується залучити для відпочинку населення, готові 22. Щоправда лише на 12 з них є обладнанні пляжі. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій ЛОДА Олексій Титаренко.

За його словами, з 10 по 22 травня цього року спеціальна робоча група ЛОДА здійснила перевірку підготовки водних об’єктів до літнього сезону відпочинку на воді. Всього, за словами О.Титаренка, було перевірено 92 водні об’єкти у чотирьох містах обласного значення та 13 районах області. «Безпосередньо було перевірено 32 об’єкти, у тому числі 14 об’єктів, які, на час здійснені перевірки, були вже готові. Під час перевірок було виявлено ряд недоліків. Тому підготовлено лист за результатами роботи робочої групи та доведено його зміст до районних та міських керівництв з вимогою усунути їх у найкоротші терміни», – розповів він.

Найхарактернішими недоліками, які виявила робоча група, є відсутність у відповідних місцях заборонних табличок «Купатися заборонено» та «Небезпечно»; відсутність безлюдних рятувальних постів у місцях постійного відпочинку людей на водних об’єктах. Також не завершено паспортизацію пляжів, підготовку матросів-рятувальників та виконання інших технічних вимог до облаштування місць відпочинку біля води. Крім того, не проведено реєстрацію та технічного огляду маломірних плавзасобів, відсутність на них індивідуальних засобів рятування (рятувальних кругів, рятувальних жилетів), тощо.

Як зазначив Олексій Титаренко, зараз в області є частково готових 20 водних об’єктів. Вони не пройшли повної перевірки всіма відповідними службами. На 11 з цих об’єктів, за його словами, є обладнані пляжі. Повністю в області готове до пляжного сезону лише одне озеро – «Колиба» у селищі Брюховичі, керівництво якого виконало всі умови договору оренди водойми.

Готові на Львівщині до купального сезону і відповідно обладнанні пляжами такі водойми: ТзОВ «Колиба» (селище Брюховичі), озеро Винниківське ТзОВ «Краківський ринок», Золочiвське мiське озеро, рекреаційна зона на річці Стрий комбінату комунальних підприємств (м. Стрий), озеро «Козацький хутір» ТзОВ «Алексік», озеро бази відпочинку «Майдан» (на Дрогобиччині), озеро «Задорожне» (на Миколаївщині), відпочинково-розважальний комплекс ТзОВ «Озерний край», «Лісове господарство Бухта Вікінгів», ТзОВ «Львівська швейцарія» (на Пустомитівщині), озеро бази відпочинку ТзОВ «Шепільська» (на Стрийщині), озеро Яворівського Національного природного парку (на Яворівщині).

Насамкінець О.Титаренко додав, що робоча група продовжуватиме здійснювати перевірку готовності водойм області до літнього сезону до 10 червня. А вже протягом червня-липня вона перевірятиме вже дотримання власниками та орендарями водних об’єктів «Правил поведінки та охорони життя людей на водних об’єктах України».

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *