ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура накопала порушення в роботі керівництва “Галсільлісу”

|

Посадовці Львівського обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» не ефективно виконують покладені на них обов`язки. Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, до такого висновку дійшла прокуратура Львівської області в ході перевірки діяльності вказаного підприємства.

Зокрема, його посадові особи основну роботу зосереджують лише на встановленні стану справ з ведення лісового господарства,охорони та захисту лісу, а також констатації наявних порушень та прорахунків у діяльності дочірніх підприємств. Водночас, ними не вживаються дієві заходи з метою усунення масштабних порушень в лісогосподарській діяльності на Львівщині.

До прикладу, в підпорядкованих підприємствах ОКС ЛГП «Галсільліс» самовільно зрубано понад 4,5 тис. м.куб. деревини, чим завдано шкоди лісовому господарству на понад 14 млн. грн. При цьому, в переважній більшості, самовільні рубки виявлялись органами прокуратури Львівської області, яка залучала для цього спеціально уповноважені органи контролю та лісову охорону державних лісогосподарських підприємств.

Поряд з тим, відомча лісова охорона дочірніх підприємств, яка безпосередньо відповідальна за охорону наданих у користування лісових масивів таких рубок практично не виявляла, і лише встановила 10% лісо порушників, якими відшкодовано тільки 200 тис. грн.

У зв`язку з цим, органами прокуратури Львівщини протягом минулого та поточного років порушено 10 кримінальних справ стосовно службових осіб дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс», з яких 8 розглянуто судами з постановленням вироків.

У квітні поточного року прокуратурою Сколівського району Львівської області скеровано до суду кримінальну справу стосовно помічника лісничого. Через неналежне виконання ним службових обов’язків, спричинено шкоду лісовому підприємству на суму 240 тис. грн.

Крім того, посадові особи «Галсільлісу» не завжди скеровують до прокуратури та в уповноважені контролюючі органи матеріали перевірок, внаслідок чого порушники – суб’єкти підприємницької діяльності уникають відповідальності та не сплачують завдану ними шкоду.

Зокрема, прокуратурою Львівської області виявлено, що в Турківському та Яворівському ДЛГП «Галсільліс» приватними підприємцями не очищено майже17 гавід порубкових рештків. В окремих місцях такі рештки згорнуто бульдозерами у вали разом із верхнім шаром землі, 30-ти метрова захисна смуга захаращена і не очищена від сухостою та зломів.

Водночас, посадові особи вказаного підприємства договори з суб’єктами підприємницької діяльності, котрі здійснювали розробку лісосік з порушенням вимог законодавства, не розірвано, а матеріали в уповноважені органи не скеровано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *