ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова під виглядом гуманітарки везли новий одяг на 76 тисяч доларів

|

З Великобританії на адресу львівської доброчинної організації під виглядом гуманітарки везли новий одяг. Контрабандний вантаж затримали на митному посту «Краковець». Про це повідомили у прес-службі Львівської митниці.

Вантажівкою марки «Scania» керував громадянин Польщі. Згідно з поданими до митного контролю документами, транспортний засіб переміщував 839 упаковок «гуманітарних товарів» вартістю 6 430 фунтів стерлінгів. Відправником товару є організація з Великобританії, а одержувачем одна з доброчинних організацій Львівщини. Відповідно до даних, заявлених у товаросупровідних документах, переміщували: чоловічий, жіночий та дитячий одяг в асортименті, побутові речі, жіноче та дитяче взуття, товари особистої гігієни, галантерейні вироби, канцтовари, а також речі, що були у вжитку, а саме: чоловічий та дитячий одяг, жіночі сумки, іграшки, постільну білизну, рушники та тканину та інше.

Митники провели детальний огляд вантажу та виявили речі, незаявлені в документах, а саме: плащі утеплені, шарфи, жіночі піжами, дитячі купальники, чоловічі сорочки, джинсові спідниці, дитячі костюми тощо. Згідно з висновком експерта, встановлено ринкову вартість частини незаявленого в товаросупровідних документах та відібраного для експертизи товару – 616 335 грн, та зазначено, що об’єкти дослідження є у відмінному стані, тобто нові, без характерних ознак використання.

За цим фактом, за ознаками статті 340 Митного кодексу України, складено протокол про порушення митних правил. Предмети правопорушення вилучено до рішення суду.

Фото: прес-служба Львівської митниці 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *