ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада підтримає журнал «Дзвін»

|

Львівська обласна рада планує стати співзасновником літературного журналу «Дзвін», який у силу збігу різних обставин опинився на межі виживання. На сьогодні уже виросло ціле покоління, яке не знає про існування журналу високого духу, тому часопис популяризуватимуть серед широкого кола читачів. Про це повідомив депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода», член постійної депутатської комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради Остап Канака, інформує прес-служба депутата.

«На засідання комісії ми запросили представників журналу «Дзвін» і прийняли рішення про те, що Львівська обласна рада повинна стати співзасновником журналу. Це рішення позитивно сприйняв і голова Львівської обласної ради Олег Панькевич. Журнал «Дзвін» – це журнал високого літературного духу, який зумів зберегти свої традиції та стандарти, тому Львівська облрада зобов’язана підтримати це видання», – зазначає Остап Канака.

Комісія також прийнято рішення про виділення коштів для журналу «Дзвін». У 2011 році обласна рада виділила журналу 200 тис грн й цього року, найімовірніше, буде виділено не меншу суму.

Депутат переконаний, що багато людей із задоволенням купували б цей журнал, адже свого часу він дав путівку у життя Юрію Андруховичу, Юрію Винничуку, Марії Матіос, Оксані Забужко, Юрію Покальчуку, Олександру Ірванцю та багатьом іншим авторам. Водночас представник облради запевнив, що орган місцевого самоврядування жодним чином не втручатиметься у редакційну політику видання.

«Хочу також наголосити, що у жодному випадку Львівська обласна рада не втручатиметься у редакційну політику видання, адже ми не маємо на це жодного морального права. Видання має власні високі стандарти, яких дотримується впродовж років, тому ми можемо тільки читати і насолоджуватись високою художньою літературою, яка публікується на сторінках часопису», – додає Остап Канака. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *