ОСТАННІ НОВИНИ

На Грибовицькому сміттєзвалищі заробляють посадовці міської ради?

|

Грибовицьке сміттєзвалище ніхто не має наміру закрити, оскільки окремим людям, близьким до влади, воно приносить чималий зиск. Такий висновок зробили представники сіл, що межують із сміттєзвалищем, після закінчення виїзної сесії Львівської міськради, що відбувалася у селі Великі Грибовичі.

«Цей полігон – курка, що несе золоті яйця одним, а для людей воно несе тільки біду. Однак влада ніколи не закриє цього сміттєзвалища, бо їй це не вигідно», – заявив один із представників сільської громади. Решта селян, що були присутні на засіданні, криками із залу заявляли, що вони поділяють цю думку.

Із звинуваченням на адресу міського голови Львова Андрія Садового виступила голова фракції ВО «Свобода» у Львівській облраді Ірина Сех. Вона закинула меру те, що через нього затягується вирішення проблеми зі сміттєзвалищем.

За її словами, гроші, котрі виділялись на виготовлення проекту рекультивації сміттєзвалища, насправді використовувались не на ці цілі. «В останні роки влада проводить лише косметичні заходи, про людське око, а не для того, щоб зменшити шкідливий вплив. Кошти, що виділялись йшли на моніторинг, гроші просто відмивались. Виконавчим апаратом не зроблено жодних дієвих кроків, щоб вирішити проблему Грибовицького сміттєзвалища. Проблему лише заговорюють. Ми виїжджали на сміттєзвалище й зафіксували, як сортується сміття, ведуться роботи. Тобто певний бізнес-інтерес там мають посадові особи міськради… Все, що розказують представники виконавчих органів нічого не варто. Насправді станція інфільтрату не працює, дегазація не відбувається, з гудронами теж проблема не вирішується, про поверхневі води взагалі нема що казати. Cміттєзвалище – це хворе тіло, яке заражає все місто», – зазначила І.Сех.

За її словами, дивним виглядає те, що міськрада при такій проблемі не звернулась із проханням внести проект рекультивації в список Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами, яке б могло допомогти фінансово. «Ми зв’язувались із державним агентством й нам відповіли, що не було жодного звернення від міської ди Львова. Ви усіх переконуєте, що нема проблеми й зі всім впораєтесь самі, зустрічі з інвесторами теж відбуваються за закритими дверми. У цій ситуації є всі ознаки порушення норм законодавства й, можливо, nреба буде звертатись до правоохоронних органів з проханням порушити кримінальні справи», – додала голова фракції «Свободи» у ЛОР.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *