ОСТАННІ НОВИНИ

Свободівці скликають позачергову сесію міськради щодо Грибовицького сміттєзвалища

|

42 депутати фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» звернулися до міського голови Андрія Садового з вимогою скликати позачергову сесію Львівської міської ради у зв’язку із незадовільною ситуацією на Львівському сміттєзвалищі  та з погіршенням санітарно-епідеміологічного стану у місті Львові. Про це 18 травня 2012 року повідомив голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Руслан Кошулинський, інформує прес-служба ЛМО ВО «Свобода».

Депутат нагадав, що ще 6 вересня 2011 року відбулася спільна сесія Львівської обласної та міської рад щодо проблеми Грибовицького сміттєзвалища, проте й до сьогодні ні міська виконавча влада, ні облдержадміністрація не вжили жодних заходів щодо її розв’язання. 

«Ще минулого року під час спільної сесії обласної та міської ради депутати звернулися до міської виконавчої влади, облдержадміністрації та центральної влади щодо незадовільного стану Львівського міського сміттєзвалища. Була напрацьована низка питань: облдержадміністрація та команда Садового мали визначити ділянку для нового полігону ТПВ з можливістю влаштування сміттєпереробного комплексу. Окрім цього було звернення до Кабінету Міністрів України з проханням виділити бюджетні призначення для втілення проекту рекультивації міського полігону твердих побутових відходів (ТВП) на території Грибовицької сільської ради Жовківського району з його екологічним окультуренням. Проте й донині ні Садовий, ні облдержадміністрація, ні центральна влада не вжили жодних заходів для розв’язання проблеми довкола сміттєзвалища. Мешканці сіл Мелехова та Грибовичів обурені такою бездіяльністю, і готові розпочинати акції протесту та вдаватися до радикальних дій. Через цю ситуацію «Свобода» ініціює проведення  22 травня позачергової сесії, на якій розглянемо тільки два питання: про екологічну ситуацію на Львівському міському сміттєзвалищі та про дотримання вимог екологічної безпеки у м. Львові», –зазначив Руслан Кошулинський. 

Позачергова сесія розпочнеться 22 травня 2012 року о 10:00 у Великогрибовицькій середній загальноосвітній школі.

Адреса: Львівська область, Жовківський район, с. Великі Грибовичі, вул. Стуса, 1.

 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *