ОСТАННІ НОВИНИ

Павлюк зустрівся з організаторами тижня італійської культури у Львові

|

Презентація тижня італійської культури у Львові відбулась у малій сесійній залі Львівської міськради, пише інформаційний портал депутатів.

У зустрічі взяв участь секретар Львівської міської ради Василь Павлюк та депутат фракції ВО «Свобода» Тарас Гупало. Під час презентації обговорювали також можливості двосторонньої співпраці в галузі культури, освіти між містами Беллуно та Львовом. Основний задум приїзду італійської делегації з м. Беллуно є фотовиставка у якій відображена доля емігрантів.

«Завдання таких зустрічей – створити мости співпраці та порозуміння між містами та народами. Я дуже задоволений тим, як налагоджується співпраця, і головне – вона сприятиме розвитку не лише італійської культури, а й української. Ця дружба між містами допоможе згуртувати українців за кордоном, тих які мешкають, зокрема, в Італії. Щиро сподіваюся на подальший розвиток дружніх відносин між українським та італійським народами на засадах взаємопорозуміння та партнерства, перш за все у культурній та освітній галузях», – зазначив секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

Гості привезли до Львова роботи італійського фотохудожника Роберто Мурара. «У цих фотороботах автор презентував життя емігрантів у місті Беллуно. Кожна фотографія підписана і покаже  історію людини, яка зображена на ній. Україна вже друга країна після Албанії, де представлено  фотовиставку. Презентація цієї виставки є важливою тому, що багато наших земляків перебувають у Італії. Через неї ми маємо змогу глибше зрозуміти проблему еміграції. Завдяки активній співпраці асоціації «Україна +» і благодійній організації м. Беллуно українці, які проживають на території Італії, мають змогу не втратити зв`язок з української культурою. Тому надзвичайно вважливо розвивати і поглиблювати культурні  та економічні зв’язки  між двома країнами. Дуже приємно, що організатори запропонували співпрацю з благодійними організаціями Львова, Львівської Національною науковою бібліотекою імені В.Стефаника та Львівським Національним університетом імені Івана Франка», додав депутат Тарас Гупало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *