ОСТАННІ НОВИНИ

Держмитслужба запевняє, що середній час митного оформлення все більш скорочується

|

Середній час митного оформлення товарів у режимі імпорт за січень-квітень 2012 року складає 1 годину 50 хвилин. Протягом аналогічного періоду минулого року цей показних становив 2 години 50 хвилин. Про це повідомили у відділі з питань взаємодії із ЗМІ та громадськістю Держмитслужби України.

При митному режимі експорту середній час митного оформлення також скоротився. У 2012 році він складає 47 хвилин. Натомість в аналогічному періоді минулого року він становив трохи більше однієї години.

Окрім того, Державна митна служба України продовжує вживати заходи щодо зменшення кількості митних оглядів товарів при їх митному оформленні.

За 4 місяці цього року показник кількості митних оглядів товарів при їх митному оформленні становить 19,29 %. У 2011 році митному огляду підлягало 22 % товарів, у 2010 – 42 %, а у 2009 – 69 %.

У той же час Держмитслужба України зобов’язалась до кінця 2012 року знизити загальну кількість митних оглядів до рівня 15%. З цією метою Держмитслужба постійно проводить аналіз ефективності та доцільності застосування окремих форм митного контролю.

Разом із тим перед митними органами стоїть важливе завдання – забезпечити дотримання чіткого балансу між прискоренням та спрощенням процесу митного контролю й оформлення товарів та забезпеченням повноцінного та якісного контролю за дотриманням суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності вимог законодавства України.

Фото: Львівський портал  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *