ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр прогнозує промисловий видобуток сланцевого газу в 2017 році

|

Компанії Сhevron і Shell розпочнуть промисловий видобуток сланцевого газу на Олеській і Юзовській площах у 2017 році. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр екології і природних ресурсів України Едуард Ставицький на брифінгу.

Він також повідомив, що розвідувальне буріння на Юзовській площі буде розпочате у 2013 році, а дослідно-промислова розробка (ДПР) – у 2015 році.

Відповідні роботи на Олеській площі планується розпочати у 2014 і 2016 році, відповідно.

Е.Ставицький також повідомив, що щорічно промисловий видобуток газу на обох площах у середньому може досягати 10-15 млрд кубометрів.Як повідомляв УНІАН, у травні п.р. переможцями конкурсу з укладення угоди про розподіл продукції на видобуток газу на Олеській та Юзовській площах стали компанії Сhevron і Shell відповідно.

На участь у конкурсах подали заявки 5 транснаціональних компаній.

Зокрема, на конкурс за Юзовською площею заявки подали три компанії – ExxonMobil, Shell, TNK-BP, а за Олеською площею – дві компанії – Сhevron і Eni.

Нагадаємо, в лютому Україна оголосила конкурси на укладенння УРП за Юзовською (Донецька і Харківська області) та Олеською (Львівська область) площами із запасами сланцевого газу. До кінця 2012 року планується також підготувати і провести конкурси на укладення УРП за Слобожанською (Харківська область), Скіфською і Фороською (обидві – глибоководний шельф Чорного моря) нафтогазоносним ділянками.

Як повідомляв УНІАН, за прогнозами Кабінету міністрів, у 2012 році до державного бюджету надійде 6 млрд грн як премії за підписання угод про розділ продукції (УРП).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *