ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочинається літня висадка квітів

|

Сьогодні підрядна організація провела роботи з підготовки ґрунту до літньої висадки квітів. Відтак, за сприятливої погоди, вже цього тижня центр міста планують засадити квітами. Як розповіли у Галицькій райадміністрації, висаджування квітів на території району проходить у три етапи. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Зокрема, уже завершено перший етап – весняну посадку віоли біля пам’ятника Т. Шевченку, на Марійській площі (біля фонтану з фігурою Божої Матері), квітник на пл. Св. Юра та підходи до пл. Ринок з пл. Катедральної (вази).

Другий етап – посадка квітів-літників, зокрема на пр. Свободи, пл. Митній, вул. Підвальній, вул. Коперника, біля пам’ятників Т. Шевченку, І. Підкові, С. Бандері, М. Грушевському, А. Міцкевичу, Жертвам політрепресій, І. Трушу, М. Шашкевичу.

Крім того, буде засаджено квітами 180 квіткових ваз в пішохідній зоні міста (пл. Катедральна, пл. Підкови, пл. Музейна, вул. Галицька, вул. Краківська, вул. Друкарська, вул. Л. Українки та ін.) та 140 підвісних квітів на опорах (пр. Свободи, пл. Ринок, Марійська площа).

Також закладено кошти на влаштування квіткових панно «Герб і прапор України», озеленення емблеми Євро-2012, квіткового годинника на пл. Митній та інших композицій.

Окрім зазначеного, будуть влаштовані квітники на пр. Чорновола, біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» на вул. Вітовського, в сквері на пл. Кропивницького, внаслідок чого площа під квітниками у 2012 році зросте на280 кв. мпорівняно з 2011 роком.

Літня висадка завершується у червні і з кінця вересня починається 3-й етап посадки – осінньої.

Осіння посадка включає в себе такі об’єкти – підходи до пл. Ринок (вази),  пам’ятник Т. Шевченку, квітковий годинник на пл. Митній та квітник біля фонтану з фігурою Божої Матері на Марійській площі (квіти – хризантеми).

Як зазначили в Галицькій РА, значний обсяг робіт по озелененню та заквітчанню виконують підприємці району. Так, за підприємницькі кошти виготовлено квіткового лева вартістю 27 тис. грн., влаштовуються квіткові логотипи «Райффайзен Банку», квіткова реклама продукції виробника взуття «ЛЕВУС», заквітчуються балкони, літня майданчики тощо. Всього від суб’єктів підприємницької діяльності району залучаються кошти в сумі до 200 тис. грн.

Нагадаємо, на посадку квітників на території Галицького району у 2012 році виділено 700 тис. грн. У 2011 році було виділено 500 тис. грн.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *