ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка врешті зрозумів, що треба закрити Грибовицьке сміттєзвалище

|

Сьогодні у Львові міжнародні експерти, місцева та обласна влада обговорюють конкретні пропозиції вирішення питань сміттєзвалищ, зокрема, питання закриття Грибовицького сміттєзвалища та будівництва нового полігону. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Нагадаємо, сьогодні у Львові міжнародні експерти обговорюють за круглим столом розв`язання проблеми твердих відходів з допомогою державно-приватного партнерства.

«Ми не розпочинаємо із чистого листа. У нас є напрацювання Міжнародної фінансової корпорації, також маємо швейцарських партнерів, завдяки яким ми зробимо серйозний крок вперед. Ми готові, щоб тарифи на вивіз твердих побутових відходів у Львові були прозорими і економічно обґрунтованими. Це шлях, яким ми будемо рухатись. Ми повинні закрити Грибовицьке сміттєзвалище, як одне із найбільш екологічно небезпечних на території Львівської області. Ми також маємо обговорити питання створення нового полігону побутових відходів. Вже цього чи наступного року має бути створений завод з утилізації сміття», – зазначив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Конференція організована за участю Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Швейцарського бюро співробітництва в Україні (Swiss Cooperation Office in Ukraine) та Львівської міської ради.

Круглий стіл «Розв`язання проблеми твердих відходів з допомогою державно-приватного партнерства у Львові» зосередить свою увагу на тому, щоб залучити приватний сектор і допомогти Львову покращити ситуацію з утилізацією відходів та запрезентує найкращі світові практики.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *